CC 4.0 -lisenssien suomennoksen julkinen kommentointi

Creative Commons -päälisenssien uusin versio 4.0 on jo syksystä 2013 ollut käytössä, mutta sen käännökset eri kielille ovat vasta syntymässä. Ensimmäisten kielten joukossa suomennos on nyt valmiina yleisön katsottavaksi ja kommentoitavaksi.
CC 4.0 -lisenssejä kaavaillaan käytettävän mm. julkishallinnon avoimen datan käyttölupana. Lisenssitekstin suomennos ei ole siis aivan yhdentekevä, vaan sen on oltava virheetön. Pyydämmekin kaikkia avoimia lisenssejä julkaisevia ja käyttäviä organisaatioita käymään läpi suomennoksen ja ilmoittamaan havaitsemistaan mahdollisista epäselvyyksistä, ongelmista tai virheistä. Aikaa kommentointiin on 19.5.2014 klo 12.00 saakka. Palautteen voi lähettää osoitteeseen info (ät) creativecommons.fi tai julkisena kommenttina tämän blogikirjoituksen yhteyteen.
Lataa käännösehdotus, jossa on kappaleittain alkuperäinen englanninkielisen lisenssi teksti ja niiden suomennokset, sekä selitykset. CC BY-NC-SA FI translation draft (ODT, 66kt).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *