Flickr-kuvapalvelussa nyt CC0- ja PD-merkinnät

Tämä ei ole aprillipila, sillä uutinen julkaistiin aluperin jo kaksi päivää sitten. Flickr-kuvapalvelussa on jo vuosia voinut kuviinsa merkitä CC-lisenssin. Nyt kuvien omistaja voi valita myös CC0- ja PD-merkinnät niin halutessaan. Monet valokuvaajat ovat halunneet käyttää tällaista luopumismerkintää aiemminkin, mutta ainoa vaihtoehto on ollut merkitä kuvaan CC BY (avoimin perus-CC-lisensseistä) ja kuvailutekstissä selittää tarkemmin.

CC0 ja Public Domain -merkintä ovat nyt Flickr-palvelussakin mahdollisia lisenssimerkintöjä.
CC0 ja Public Domain -merkintä ovat nyt Flickr-palvelussakin mahdollisia lisenssimerkintöjä.

CC0-merkinnällä (Creative Commons Nolla) kuvan haltija luopuu kaikista oikeuksistaan, joista hän lain mukaan voi luopua. Tällöin edes nimen mainitsemista ei edellytetä jatkokäyttäjiltä.
PD-merkinnällä (Public Domain) ei voi (USAn ulkopuolella) itse luopua mistään, mutta jos lähetät palveluun kuvan, jonka tekijänoikeudet ovat vanhentuneet kaikkialla maailmassa, voit todeta sen merkitsemällä kuvan Public Domain -merkinnällä.
Lue lisätietoja englanniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *