CC-lisenssien suomennos alkaa

Uudet 3.0- ja 4.0-versiot Creative Commons -lisensseistä sekä CC0-lisenssi suomennetaan ja lokalisoidaan Suomen lainsäädäntöön tänä vuonna. Lokalisointia koordinoi Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston yhteinen Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu.
Suomeen on lokalisoitu vain versio 1.0 CC-lisensseistä vuonna 2003. 3.0-versio on nykyisin kansainvälisesti käytetty lisenssi ja 4.0 valmistuu ennen kesää. 4.0-lisenssi soveltuu myös Eurooppalaisen avoimen datan lisensiointiin.
CC0 (nolla, zero) on USAn public domainia vastaava mekanismi muille maille. USAssa tekijä voi luopua kaikista oikeuksistaan luovuttamalla teoksensa public domainiin, mutta Euroopassa tämä ei tyypillisesti ole mahdollista. CC0:n avulla tekijä voi luopua kaikista niistä yksinoikeuksistaan, joista hän lain mukaan voi luopua.
Tarjouspyynnöt lokalisointityöstä lähetettiin eri lakitoimistoihin 18.2.2013. Tarjoukset on lähetettävä Aalto-yliopiston kirjaamoon 6.3.2013 klo 16.00 mennessä. Lisätietoja antaa tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder Aalto-yliopistosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *