CC:n Suomen osasto perustetaan

Creative Commons -yhteisön toimintamallit ovat uudistuneet viime vuosina. Suomessakin Aalto-yliopiston siipien alla toiminut Suomen alueen toiminta muutetaan nyt vastaamaan uutta CC Network -toimintamallia. Perustamme siis Suomen osaston (Finland Chapter). Tähän osastoon ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita Creative Commonsin toiminnasta Suomen alueella.
Emme perusta tässä vaiheessa virallisempaa yhdistystä, vaan epävirallisen yhteisön. Perustamiskokous on lauantaina 15.12.2018 klo 13 alkaen Open Knowledge Finlandin tapahtuman yhteydessä Helsingissä, Maria 01:ssä tai etäyhteydellä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta ilmoittaudu etukäteen tarjoilujen varaamiseksi. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu. Perustamiskokouksessa käydään läpi chapterin toimintaperiaatteet, valitaan chapterin vetäjä sekä yhteyshenkilö ja haetaan vähän suuntaviivoja toiminnalle.
Kukin henkilö voi olla kerrallaan vain yhden CC:n paikallisosaston jäsenenä. Jäsenet voivat joko olla CC-verkoston henkilöjäseniä (network members) tai paikallisia tukijäseniä (country contributors). Osaston vetäjänä ja yhteyshenkilönä voi toimia vain CC-verkoston henkilöjäsen. Jos haluat liittyä CC-verkostoon ennen kokousta, voit tehdä niin. Verkoston jäsenyys edellyttää puoltoa kahdelta verkoston jäseneltä, joten käytännössä verkoston jäsenyys on mahdollinen vain niille, jotka ovat jo aktiivisia CC-kentän toiminnassa ja tuntevat verkoston nykyisiä jäseniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *