Joukkorahoitettu kirja avoimista liiketoimintamalleista

Creative Commons käynnisti KIckstarter-kampanjan kirjan tuottamiseksi. Made with Creative Commons: A book on open business models.

Jos sisällöt ja tuotokset annetaan maksutta, julkisesti ja avoimella lisenssillä kaikkien käytettäväksi, miten liiketoiminta on mahdollista? Tätä vastausta lähtee Creative Commons avaamaan joukkorahoitettavassa kirjassa Made with Creative Commons: A book on open business models.
Joukkorahoitus itsessään on yksi mahdollinen avoin liiketoimintamalli. Tuotoksen haluavat tahot esiostavat tuotteen joukkorahoituksella ja saavat kenties jotain lisäarvoa, kuten tuotteen ennen muita tai mahdollisuuden vaikuttaa tuotteeseen. Mutta lopullinen tuote on koko maailman saatavilla maksutta.
Jos haluat osallistua tämän kirjan rahoitukseen ja mahdollisesti osallistua kirjassa käsiteltävien tapausten valintaan tai jopa tarjota omaa liiketoimintamalliasi kirjassa puitavaksi, tutustu Creative Commonsin Kickstarter-projektiin tarkemmin. Lisää tietoa englanniksi CC:n pääblogissa. Voit myös selailla avointa työtilaa, jossa kirjaa ideoidaan ja rakennetaan.

PS. Todetaan nyt selvyyden vuoksi, että Creative Commons Suomi ei ole tässä mitenkään osallisena, eli kyse ei ole Suomessa tapahtuvasta rahankeruusta. Rahaa kerää globaalisti verkossa Yhdysvalloissa toimiva voittoa tavoittelematon organisaatio Creative Commons Inc. ja tuotoilla rahoitetaan kirjan tuotantoa. Emme kannusta suomalaisia lahjoittamaan rahaa hyväntekeväisyyteen, vaan oman harkintansa mukaan osallistumaan kirjan ennakko-ostamiseen joukkorahoitusmekanismin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *