Uusia CC-projekteja: Suomessa tehdään WordPress-laajennos

Creative Commons tarjosi eri maiden yhteistyökumppaneilleen mahdollisuuden hakea rahaa erilaisia projekteja varten. Yli 70 hakemuksesta 16 sai rahoitusta. Yksi niistä Suomen tiimin hanke.
Tarmo Toikkanen Suomen tiimistä on jo pitkään käyttänyt CC-lisenssejä julkaistessaan aineistoa eri blogeissa. CC-lisenssin merkitseminen onnistuu toki käsipelilläkin, mutta parempi ratkaisu olisi WordPress-laajennos, joka tekee merkinnän oikein joka kerta. Creative Commonsin oma laajennos, WpLicense, on jäänyt päivittämättä eikä oikein tee tehtäväänsä. Parempiakin on, mutta ei yhtään tarpeeksi hyvin toimivaa. Joten tehdään oma.
Teemme siis syksyn aikana WordPress-laajennoksen, jolla blogin CC-lisensoinnin voi hoitaa kotiin: Jokainen kirjoittaja voi itse valita, millä lisenssillä kirjoituksensa julkaisee ja niitä voi kirjoituskohtaisesti vielä vaihtaa. Sivulle tuleva CC-leima sisältää tarpeelliset metatiedot, mm. kirjoittajan nimen, tilannekohtaisesti.
Kunhan projekti saadaan käyntiin, sitä voi seurata verkossa ja siihen voi myös osallistua.

3 vastausta artikkeliin “Uusia CC-projekteja: Suomessa tehdään WordPress-laajennos”

  1. Hei Tarmo. Mikä on tämän projektin tilanne tällä hetkellä. Onko WP plugin jo saatavilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *