Jaa jotain -päivä 11.3.

Ensi viikolla alkaa OCW-konsortion Open Education Week. Heti maanantaina Suomessa järjestetään webinaari avointen sisältöjen käytöstä ja tekemisestä, sekä Anne Ronkaan ideoima Jaa Jotain päivä. Jaa siis jotain, jota olet tehnyt, avoimella lisenssillä.

Kuva: AlliCC BY 2.0

Webinaari ”Näin käytät ja teet avoimia sisältöjä” pidetään maanantaina 11.3.2013 klo 14-15.
Jakaminen on tosi helppoa, mutta jos et ole koskaan julkaissut mitään netissä, tässä rautalankaohjeet:

  1. Valitse tuotos, jonka haluat julkaista ja jakaa. Sen tulisi olla kokonaan sinun itsesi tekemä. Jos joku muu on tehnyt siitä osia, on sinun saatava heiltä lupa.
  2. Valitse sopiva julkaisupaikka. Valokuvia ja kuvia voit julkaista mm. Flickrissä tai Picasassa, videoita mm. YouTubessa tai Vimeossa. Tekstiä voit julkaista omassa blogissasi, jonka voit tarvittaessa perustaa maksutta mm. Bloggerissa tai WordPressissä. Valmiita PDF-dokumentteja voi julkaista vaikkapa Scribd:ssä. Musiikkia voit julkaista Jamendossa.
  3. Valitse lisenssi, jolla haluat julkaista. Voit käyttää kätevää lisenssivalitsinta apunasi, jotta saat valittua ne CC-lisenssiehdot, jotka itsellesi sopivat. Itselläsi on edelleen kaikki oikeudet tuotokseesi. CC-lisenssin ehdot kertovat, mitä rajoituksia ja oikeuksia kaikilla muilla maailman ihmisillä ja organisaatioilla on aineistoosi.
  4. Julkaise: Lähetä aineistosi valitsemaasi paikkaan.
  5. Avaa: Liitä CC-lisenssi aineistoosi. Monissa sisältöpalveluissa voit suoraan valita lisenssin palvelun valikoiden kautta. Jos tämä ei onnistu, voit kopioida lisenssivalitsimen tuottaman html-koodinpätkän aineiston yhteyteen. Jos et pysty lisäämään html-koodia, valitse lisenssivalitsimessa julkaisutyypiksi ”offline work” ja liitä saamasi tekstinpätkä aineiston yhteyteen.
  6. Kerro muille: Jaa linkki avoimeen sisältöösi kavereille Twitterissä #jaajotain, Facebookissa, Google+:ssa tai missä nyt sitten haluatkin.

PS. Jos et mielestäsi ole tehnyt mitään julkaisukelpoista, voit osallistua vaikkapa rahoittamalla jotakin lukuisista Kickstarter-projekteista, jotka tuottava CC-lisensioituja tuloksia.

3 vastausta artikkeliin “Jaa jotain -päivä 11.3.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *