Avoimen kulttuurin toimijoiden tapaaminen

OKFN:n Suomen osaston perustamistapaamisen ryhmäkuva. Kuva: Hannu Makarainen, CC BY-SA

Noin 80 avoimen datan, avoimen hallinnon, avointen sisältöjen ja avoimen kulttuurin toimijaa kokoontui 30.11.2011 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tiloissa tapaamaan toisiaan, ideoimaan tulevia yhteishankkeita ja löytämään uusia synergiamahdollisuuksia OKFN:n Suomen osaston tapaamisessa.
Paikalla oli yllättävän monipuolinen joukko, johon kuului yrittäjiä, informaatikkoja, koodaajia, professoreja, taiteilijoita, valokuvaajia ja paljon muita. Edustettuina oli Creative Commons Suomi, HRIS, COSS, Wikimediasäätiö, Suomen Open Access, FLUG, Vapaa Suomi, FlossManuals, OpenStreetMap Finland ja muita alan toimijoita.  Osallistujia löytyy mm. tapahtuman Meetup-sivulta. Päivä alkoi OKFN:n edustajan esittelyllä, jonka jälkeen ideoitiin OKFN:n Suomen osaston tulevaa toimintaa, kuultiin  pitch-puheita ja lopulta kerättiin kooste päivän tuloksista.
Koosteessa kävi selväksi, että lisenssien toiminnasta on monella vielä varsin hatara käsitys, joten jonkinlainen lisensseihin liittyvä tapaaminen varmaan järjestetään alkuvuodesta. Creative Commons on tietenkin tässä suhteessa keskeisessä asemassa, vaikka joissain erityistilanteissa kannattaa käyttää muita kuin CC-lisenssejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *